top of page
Het Medicijnwiel
Praktijk-Tangare-Cirkel-WEB-def.jpg

Het Medicijnwiel

Het Medicijnwiel wordt soms de Heilige Hoepel genoemd. Dit symbool voor alle levenscycli heeft Indianen eeuwenlang een evolutionaire blauwdruk verschaft. Voor de Indiaan heeft het woord Medicijn een heel andere betekenis dan die van de westerse wereld. Het betekent een krachtige energie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken, het betekent ook hogere kennis en wijsheid. Dus het Medicijnwiel kun je omschrijven als de cirkel van kennis die kracht geeft en alles omvattend is.

Het zijn de vier windrichtingen die je in je leven doorloopt. Ieder mens en alle leven op aarde volgt het patroon van het Medicijnwiel; het patroon dat het vrouwelijke en het mannelijke in zich draagt, dat zowel de bron als het aardse kent en dat zichtbaar wordt gemaakt in de vorm van het Medicijnwiel. De cirkel is voor vele volkeren heilig omdat het symbool staat voor het eeuwige leven, het leven dat niet kan worden vernietigd, dat altijd doorgaat. Daar waar de cirkel eindigt is er een nieuw begin en dat nieuwe begin is er op ieder stukje of deel van de cirkel. Leven gaat altijd door. Is het niet op Aarde dan is het elders. Als je naar het middelpunt van het Medicijnwiel gaat dan kom je terecht waar je kracht en heelheid is: in je centrum. Waar Groot Mysterie woont, waar Grote Geest aanwezig is, waar de Bron of het Al is. Dat ben jij allemaal en dat draag je allemaal in je. De vier windrichtingen zijn belangrijke markeerpunten in het wiel: het Noorden, het Oosten, het Zuiden, en het Westen . Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van de verschillende windrichtingen maar ook de kracht van dieren, bomen, planten, kruiden, stenen enz. en het ritme van de drum worden gebruikt om weer in balans te komen.

Zit je vast in oude patronen en weet je niet hoe je die kan doorbreken. Wil je verandering maar je weet niet waar je moet beginnen dan kan ik je met het Medicijnwiel je daarbij helpen. Door de behandeling ervaar je waar je staat in de cyclus. Gaat het om het begin (tijd van schepping, groei) en om de ontwikkeling van een cyclus, of om het einde ervan? Hoe je kijkt naar waar je bent, zal je helpen om opheldering te krijgen over wat je vervolgens moet doen. Met het Medicijnwiel kan ik jou helpen om de antwoorden die al in jou zitten te vinden en/of om te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het Medicijnwiel is een krachtig instrument om balans te herstellen, zowel geestelijk als lichamelijk, bewust en onbewust.

bottom of page